Eva-Lotta kunstiäri

Tiigrisilm käevõru 10mm

Hind: 12.50 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Tiigrisilm käevõru 10mm
Tiigrisilma on pikka aega omistatud tõelisele džunglikuningale tiigrile, kes esindab õitsengut, jõudu ja julgust ning seda on kasutatud talismanina inimtsivilisatsiooni algusaegadest peale.
Legendi järgi arvatakse, et Tiigrisilm aitab saavutada selgust, aidates kaasa edukale ettevõttele.
Tiigrisilma peamine allikas on Griquatown West Lõuna-Aafrikas. Seda leidub ka Lääne-Austraalias Wittenoom Gorge'is.
Rooma sõdurid kandsid lahingus kaitseks Tiigrisilma ja seda kasutatakse siiani kaitsekivina. Tiigrisilm tegeleb eneseväärikuse, enesekriitika ja blokeeritud loovuse küsimustega; ja sobib suurepäraselt inimestele, kes on eemal või ei ole pühendunud. Võimu õiget kasutamist hõlbustav Tiigrisilm toetab terviklikkust ja aitab eesmärke saavutada. See eristab soovmõtlemist sellest, mida inimene tegelikult vajab, ning aitab ära tunda teiste inimeste vajadusi.
Hiina folkloori uskumuste kohaselt kaitseb tiiger head ja kaitseb seda kurja eest. Olles kaitsevaim, on Tiigrisilm sageli nikerdatud amulettidena ja kantud halbade vaimude peletamiseks, kaitstes selle kandjaid.

Vana-Egiptuses arvati, et kivi juures olevad kaunid kullaribad on võimsa päikesejumala kiir, mida kehastab tiiger. Tiigrisilma peeti Niiluse jõe oru üheks hinnatumaks kalliskiviks. Legend räägib, et kivis on keskpäevase päikese jõud, mis on päeva kuumim aeg ja elujõu tipu sümbol. Seetõttu kandsid vaaraod ja teised Egiptuse õukonna kõrged aristokraadid Tiigrisilmast valmistatud ehteid, uskudes, et see annab neile elujõudu ja jõudu. Lisaks oma tugevusele esindas kivi kõikvõimsa silma kontseptsiooni ja oli väärtuslik, püha annetus, mida lisada vaaraode hauakambritesse, et aidata neil teispoolsuses navigeerida.

Mitte ainult varased hiinlased ja egiptlased ei uskunud Tiigrisilma jõusse, vaid kivi mängis keskset rolli ka Kreeka ja Rooma mütoloogias. Kui kreeklased kasutasid ehetes Tiigrisilma jõudu, et tugevdada oma meeli keskendumiseks ja kaitseks; roomlased kandsid lahingutesse minnes Tiigrisilmast valmistatud amulette. Roomlased, keda peeti tiigri iseloomuomaduste vapruse, strateegilise mõtlemise ja kannatlikkuse kehastuseks, kandsid Tiigrisilma amulette, et võidelda igasuguse hirmuga, kaitsta neid ja anda piisavalt jõudu mis tahes lahingu võitmiseks.