Eva-Lotta kunstiäri

Sammalahhaat käevõru säravate vaheosadega 10mm

Hind: 13.45 €
Toode on hetkel otsas.
Tootekood: Sammalahhaat käevõru
Sammalahhaat on kaltsedon, kvartsirühm.

Sammalahhaat on küllusekivi ja uute alguste kivi. Enesehinnangu tõstja, positiivsuse sisendaja, tunnete tasakaalustaja. Sammalahhaat vabastab vaimsetest köidikutest ning ergutab lootust, aidates asju uuesti alustada. Edendab suhtlust ning tõmbab ligi küllust. Mõistuseinimestel aitab sammalahhaat jõuda tunneteni, tundeinimestel aitab praktiliselt tegutseda. Värskendab hinge, aidates märgata ilu kõiges. Eriti hea kristall kõigile rohenäppudele. Sammalahhaat on hirmude peletaja, stressi ja depressiooni leevendaja.

Sammalahhaat ajalugu:

Samblaahhaat, tuntud ka kui mokakivi, on kalliskivi, mis on tuntud rohekate niitide poolest, mis näivad meenutavat roomavat sammalt või muud taimestikku. Alternatiivne nimi pärineb Araabia linnast Mochast Jeemenis, mis oli kalliskivi iidne allikas. Nende vääriskivide nimede asendatavuse osas on siiski lahkarvamusi. Mõned väidavad, et mokakivi tuleks reserveerida konkreetse pruuni või punase värvusega samblaahhaadi jaoks.
Samblaahhaati, nagu enamikku vääriskive, on pikka aega kasutatud isiklikuks kaunistuseks. Mõned iidsed kultuurid pidasid samblaahhaati tervendavaks kiviks. 18. sajandi lõpus peeti samblaahhaati Suurbritannias laialdaselt õnnekiviks. Sambla- või sõnajalgu meenutavate lisandite tõttu peeti samblaahhaati ka aednike ja põllumeeste seas põllumajanduse kiviks. Öeldakse, et Euroopa põllumehed riputasid kunagi kündmisel puude külge ja härgade sarvede külge samblaahhaati, et soodustada edukat saaki.

Samblaahhaadi metafüüsilised omadused:

Pole üllatav, et samblaahhaadi taimelaadne välimus mõjutab kivi tajutavaid metafüüsilisi omadusi. Väidetavalt soodustab samblaahhaat rahu ja emotsionaalset tasakaalu. Samblaahhaat on ideaalne kivi neile, kes kogevad tugevat agressiooni või liigselt toitvaid emotsioone, aidates tasakaalustada mees- ja naisenergiaid, kui need muutuvad liiga äärmuslikuks. Samblaahhaadi rahustav vibe aitab meid ka loodusele lähemale tuua ning võib tuua keskendumis- või kannatlikkuse tunde, kui peame end välja lülitama kaasaegse ühiskonna kaosest.
Samblaahhaat ja mokakivi on samuti seotud tärkavate sõprussuhetega. Soovitatav on seda kalliskivi kanda uute inimestega kohtumisel, et neid meelitada ja uusi suhteid luua. See aitab kahtlemata selgitada, miks samblaahhaati seostatakse sodiaagimärgiga Veevalaja, mis on väidetavalt üks sotsiaalsemaid märke, mis hindab sõprust kõrgelt. Samblaahhaati seostatakse ka Neitsi märgiga, tuues nendele tüüpiliselt analüütilistele meeltele väga hinnatud rahulikkuse.

Samblaahhaadi geoloogilised omadused:

Samblaahhaat ei ole tegelikult sammal ega tehniliselt ahhaat, kuid intrigeerivad laigulised kreemikad, rohekashallid ja mustad inklusioonid mõjuvad samblataoliselt. Poolläbipaistvas kivis näivad hõljuvat kaunid rohelised varjundid mererohelisest kuni tumeda metsaroheliseni. Kuigi samblaahhaat ei ole rangelt ahhaat, kuna sellel pole ribasid, on kivil samasugune ahhaadi keemiline koostis ja intrigeerivad mustrid. Samblaahhaat on kaltsedoni sort, mis kuulub kvartsi perekonda ja mida leidub sageli pigem lõhedes või veerises tekkinud murenenud vulkaanilise kivimi fragmentidena, mitte traditsioonilises ahhaatkihis.
Samblaahhaadis nähtavad levivad samblataolised dendriitsed on enamasti mangaani või raua oksiidid ja värvused varieeruvad olenevalt mineraalide või metallide (nt kroom) jälgedest. Mõnda turul olevat samblaahhaati saab üldise värvi parandamiseks värvida. Samblaahhaati leidub peamiselt Indias, Brasiilias, Uruguays, Kesk-Euroopas ja USA lääneosas.



Sammalahhaat käevõru säravate vaheosadega 10mm