Eva-Lotta kunstiäri

Malahhiit auguga kivi

Hind: 19.80 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Malahhiit
Malahhiit võimas õnne,külluse ja kaitsekivi.

Ajalugu
Malahhiidi lokkavatel keerlevatel mustritel on silmatorkav hele ja tumeroheline marmor, mis on eksimatu. Selle kivi hämmastav ilu on hakanud esindama sensuaalsust ja ilu.
Malahhiit, hääldatakse (Mal-ah-kite), tuleneb tõenäoliselt kas kreeka keelest malhest, mis tähendab rohelist värvi, või kreeka keelest malakost, mis tähendab pehmet, kuna kivi sobib hästi nikerdamiseks. Oma kontsentriliste silmataoliste roheliste rõngastega, mis jäljendavad paabulinnu sulge, on see kivi läbi aegade vallutanud paljude kultuuride kujutlusvõimet ja luuletajad on kirjeldanud seda kui tuules õõtsuvat kevadist rohtu.
Esimene kultuur, mis kasutas malahhiiti kaunistamiseks, oli Vana-Egiptus umbes 4000 eKr. Egiptlased kasutasid malahhiiti ehetes ja kunstis dekoratiivkivina. Kivi imporditi kuningas Saalomoni kurikuulsatest Punase mere vasekaevandustest. Arheoloogid on leidnud Egiptuse hauamaalinguid, milles on kasutatud malahhiidist vääriskive, mis olid jahvatatud seinavärviks. See jahvatati ka peeneks tolmuks ja segati kiltkivipalettidel, et maalida kosmeetika ja kurjuse vastu talisman silmalaugudele, galeeniga, paksu pastaga, mida kasutatakse kohli valmistamiseks. Erksaroheline malahhiitkohl arvatakse olevat Kleopatra lemmikkosmeetika ja ta maeti seda suure vaasiga, et seda hauataguses elus kasutada.
Malahhiit mängis olulist rolli ka Euroopa maalides 15. ja 16. sajandi renessansiperioodil värvide ja värvainete pigmendina. Arvatakse, et paljud Michelangelo Sixtuse kabeli maalil leitud rohelised värvid olid maalitud malahhiidipõhiste õlivärvidega.
Üks levinumaid malahhiidi kasutusalasid keskajast kuni viktoriaanliku ajani oli väikeste malahhiiditükkide riputamine beebihällide ja lastevoodite külge, et hoida kurjust eemal ja aidata lastel rahulikult magada.
Kuid just Vene Romanovite dünastia muutis malahhiidi veidra luksuse sünonüümiks. Kvaliteetne malahhiit, mis avastati 1635. aastal Uurali jalamil, oli 1820. aastaks muutunud ehete jaoks väga moes ning seda seostati sageli kulla ja teemantidega. 1835. aastal avastati kõrgeima kvaliteediga malahhiidist rändrahn, mille väljakaevamiseks ja pinnale toomiseks kuluks 21 aastat.
Selle 260-tonnise kalliskivi plaate kasutati kahe Vene palee sisemuse kaunistamiseks; malahhiidist sammaste, sammaste ja ümbritsetud seinte loomine. See sama rändrahn varustas ka piisavalt malahhiiti, et ümbritseda kaheksa kümnest tohutust Korintose sambast, mis toetavad kahesaja jala kõrgust kullatud altarit Iisaku katedraalis Peterburis, Venemaal.

Metafüüsilised omadused
Malahhiit on rõõmu essents ja seda tuntakse "muutuse kivina", kuna see aitab paljastada ja ravida emotsionaalset valu, neelates valu endasse. See on eriti kasulik muutuste ajal kergendamiseks ja annab isiklikuks kasvuks vajaliku ülevaate.
Juba ainuüksi malahhiidi keeriste, rõngaste ja keeruka marmori vaatamine on noorendav ja meeliülendav. See võib aidata inimesel rasketest üleminekuperioodidest üle saada. See on suurepärane, jõudu andev kivi, mida kanda uue projekti või töö alustamisel või uude koju kolimisel.
Malahhiiti on traditsiooniliselt kasutatud ohtude tõrjumiseks ja haiguste vastu võitlemiseks. Väidetavalt kaitseb see kukkumise eest ning on mähitud verevalumite ja luumurdude peale, et aidata kaasa kudede taastumisele ja paranemisele. Malahhiit kipub endasse tõmbama negatiivset energiat ja disharmooniat. Laadige perioodiliselt oma malahhiidi energiat, asetades selle läbipaistvale kvartsklastrile, seejärel loputage jaheda puhta veega.
Üldiselt väidetakse, et malahhiit toob inimese ellu harmooniat. Selle kandmine võib aidata väljendada südamesoovi ja tugevdada intuitsiooni.

Geoloogilised omadused
Malahhiit on silmatorkav roheline marmoritaoline kivi, mis on peamiselt veevaba vaskkarbonaadi ühend. Rohelise värvuse annab malahhiidi vasesisaldus. See roheline, millel on palju türkiisiga sarnaseid omadusi, on vase tuhmumise vorm..
Mida rohkem vett vases on, seda heledam see on ja seda väiksem kogus vett muudab rohelise tumedamaks. Vee täielik puudumine tekitab musta triibu. Poleerituna on sellel siidine läige, kuid tavaliselt kasutatakse selle sära suurendamiseks ja ka kivi pinna kaitsmiseks vaiku.

Mineraalide teave Põhiline vaskkarbonaat, aragoniidirühm
Keemiline koostis Cu 2 CO 3 (OH) 2
Värv Elav, sinakasroheline kuni roheline, tavaliselt kahe või enama rohelise tooniga; võib olla sära
Kõvadus 3-1/2 kuni 4 (Mohs)
Erikaal 3,75 - 4,10
Murdumisnäitaja 1,655 - 1,909

Malahhiidi õige hooldus
Malahhiit on eriti habras, kergesti kriimustub ja võib muutuda tuhmiks. Nii et kaitske seda kriimustuste, teravate löökide või suurte temperatuurimuutuste eest, mis selle murduvad, purustavad või purustavad.