Eva-Lotta kunstiäri

Pähklipuu jaspis auguga kivi

Hind: 7.98 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Pähklipuu jaspis
Pähklipuu jaspis kaitsev ja rahustav kivi

Ajalugu
Jaspis on üks vanimaid teadaolevaid vääriskive ja seda mainitakse Piiblis korduvalt. Nimi jaspis inglise keelele kõige lähedasemas vormis pärineb heebrea sõnast "jashpeh", mis tähendab kindlat, sitke ja tugevdavat. Pähklipuu "jaspis", tuntud ka kui puitjaspis, on lubjakivi tüübi kaubanimi, millel on beežid ja punakaspruunid triibud, mis loovad kivistunud puidu välimuse. Selle läbipaistmatud, rikkalikud pruunid kontrastsed triibud ja keerised keskmise kuni tumeda kuldse põhja taustal annavad maalähedase avalduse.
Puitjaspise värvus pärineb maalähedase, kollase ja kollakaspruuni raudoksiididest.
Jaspis, mida mõnikord nimetatakse sarvekiviks, tähendab kreeka keeles "täpilist kivi". Kuid puitjaspises paistavad need "täpid" (raudoksiidist) tumedas kuldses maatriksis pliiatsipeenikeste pruunide triipudena.

Metafüüsilised omadused
Pähklipuu jaspis ütleb meile, et elu ei seisne ainult asjadele mõtlemises või analüüsimises, vaid pigem hetkes elamises ja oleviku tähistamises.
See on heaolu ja maandust toetav kivi ning arvatakse, et see parandab paranemist, puhastamist ja positiivseid mõtteid. Väidetavalt leevendab "jaspis" emotsionaalset stressi ning helmeste kandmine võib muuta teid lõdvestunud ja turvalisemaks, luues positiivset energiat ja õnne. See kivi tugevdab ka julgust, suurendab vaprust ja tugevdab immuunsüsteemi.

Geoloogilised omadused
Jaspis on läbipaistmatu, tihe kvartsi või kaltsedoni tüüp, mis koosneb suurtest mikrokristallidest, mida leidub kõikjal maailmas sõlmedes või lõhede täidistena. Pähklipuu jaspis on kaubanimi lubjakivile, millel on läbipaistmatud, rikkalikud pruunid kontrastsed ribad keskmise kuni tumeda kuldse põhja taustal.

Mineraalide teave Silikaat, lubjakivi, marmorrühm
Keemiline koostis CaCO 3
Värv Tumekuldne pruunide ribadega
Kõvadus 4 kuni 5 (Mohs)
Erikaal 2.7

Peske sooja seebiveega ja pehme lapi või pehme harjaga. Kuivatage põhjalikult.
Murdumisnäitaja 1,486 - 1,658