Eva-Lotta kunstiäri

Preniit auguga kivi

Hind: 8.95 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Preniit
Preniit tingimusteta armastuse kivi.Tervendaja igal tasndil.

Prehniit on üsna haruldane vääriskivi.

Prehniidi ajalugu:
Prehniit sai ametliku nime 1788. aastal Hollandi koloneli Hendrik von (või van) Prehni järgi. Prehn – loodusteadlane ja mineraalide koguja – sai tunnustuse kivi avastamiseks 1774. aastal Hea Lootuse neemelt tänapäeva Lõuna-Aafrikas.
Sellele kivile on aastate jooksul antud mitmeid teisi nimesid, sealhulgas adeliit, chiltoniit, salvei krüsoliit, koufoliit, Karoo kivi, viinamarjade jade ja palju muud.

Prehniidi metafüüsilised omadused:
Prehniiti peetakse "unenägude kiviks"; usutakse, et see suurendab unenäoseisundi jõudu, tugevdab selget unenägu ja soodustab suhtlemist teiste eksistentsi tasanditega. Seda peetakse ka "ennustuste kiviks", mida Lõuna-Aafrika põlisrahvad on pikka aega kasutanud.

Kuigi prehniit pole sünnikivi, on ta seotud sodiaagimärgiga Kaalud. Seda seostatakse sageli kolmanda silma tšakraga.

Prehniidi geoloogilised omadused:
Prehniit moodustub vulkaanilise kivimi soontes ja õõnsustes, sageli basaltides, kuid esineb ka graniitides . See kivi on tavaliselt läbipaistev, kuid harva läbipaistev või selge.
Prehniit on üsna haruldane vääriskivi, millel pole lähisugulasi, kuigi paljud on visuaalselt piisavalt sarnased, et tekitada segadust. Prehniiti on ekslikult peetud jaadi, serpentiini, krüsopraasi ja muude kividega.

Mineraalide teave Kaltsiumalumosilikaat
Keemiline koostis Ca2Al2Si3O10(OH)2
Värv Tavaliselt summutatud kollakasroheline; ka värvitu, hall, kollane, valge, roosa, oranž, sinine
Kõvadus 6 kuni 6-1/2 (Mohs)
Erikaal 2,8 - 2,95
Murdumisnäitaja 1,611 - 1,669

Kivi hooldus:
Prehniit võib valguse ja õhuga kokkupuutel aja jooksul kaotada osa oma värvist. Seetõttu hoidke seda kivi jahedas ja pimedas kohas, kasutades läbipaistmatut anumat. See kivi on ka habras ja puruneb kergesti, mistõttu tuleb seda hoida polsterdatud ümbrises või karbis.