Eva-Lotta kunstiäri

Tsitriin väiksem auguga kivi

Hind: 10.95 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Tsitriin
Tsitriin on küllusekivi. Aitab olla rõõmus ja rahustab.

Tsitriini ei kasutatud eraldiseisva mineraalina enamikus varajastes lapiaarides, tekstides, mis kirjeldavad vääriskive ja nende võimeid. Selle asemel kasutati nime "Citrine", mis pärineb prantsuse keelest "citrini", mis tuleneb ladinakeelsest sõnast "citreus", mis tähendab sidrunit, mitmete kollaste kivide üldnimetusena, sealhulgas berüllide (kuldne berill ja helidor), korund. kollane safiir), kvarts (kaasaegne tsitriin), topaas (kuldne topaas ja keiserlik topaas) ja tsirkoon (hüatsint ja jatsint). Iidsetel ja varakeskajal hakati neid väikeseid kuldseid kive mänguliselt kutsuma "kaupmeeste kivideks", kuna usuti, et need toovad nende omanikele rahalist heaolu. Nime Tsitriin kasutati esmakordselt puhtalt kollase kvartsi tähistamiseks alates 1546. aastast.

Tsitriin, kollane kvarts, on suhteliselt haruldane sort, mida tavaliselt kaevandatakse koos ametüsti ja suitsukvartsiga .
Tsitriin on päikeseline külluse, edu, rikkuse ja rõõmu kivi,
mida pole vaja puhastada, kuna ta on isepuhastuv.
Julgustab olema heldekäeline ja sõbralik.
Väga tõhus küllusekivi, mida soovitatakse kanda rahakotis ja kodus feng shui rahanurgas (kaugeimas vasakpoolses nurgas).
Tsitriin hoiab eemal õudusunenäod ja toob hea ning kosutava une.
Ravib edukalt depressiooni ja kurvameelsust.
Tsitriin kaitseb keskkonda ja hoiab selles positiivset energiat.
Aitab üle saada enesehävituslikust käitumisest ja kõikvõimalikest ebakõladest.
Tsitriinil on üks võimsamaid energiaid kõigist kristallidest. See puhastab kõige ümbritseva energia ja on üks väheseid "isepuhastuvaid kristalle", mis suudab säilitada oma hiilgavat energiavälja. Tsitriin on võimas vahend manifestatsiooniks, aidates meil teada oma soove ja paluda Jumalikul meie tegusid juhtida ja eduni viia. Kui tee on raske, annab tsitriin meile jõudu ja peletab meie vaimust raskus- ja pimedusetunde, asendades selle elava kuldse valgusega.
Tsitriin on alati looduslik kvarts, kuid selle värvi võib kuumtöödelda, et tuua esile erksam toon. Looduslik tsitriin on tavaliselt helekuldne, erekollane on väga haruldane. Paljudes kristallipoodides müüakse aga erksaid kollaseid eksemplare, mis algselt olid madala kvaliteediga ametüstid. Tsitriin on makrokristallilise kvartsi kuldkollane sort.