Eva-Lotta kunstiäri

Turmaliinkvarts auguga kivi

Hind: 11.80 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Turmaliinkvarts
Turmaliin on võimsaim kaitsekivi.
Turmaliin on hea maandaja ja kaitsja.
Šamaanide kivi.Tervendab energiaid.

Ajalugu
Turmaliiniga kvarts on selge mäekristall (kristallkvarts), mis on kokku kasvanud musta turmaliiniga ja millel on läbi kvartsi jooksvad turmaliini kiud, seega "turmaliinitud". Turmaliinitud kvartsi kasutati kõige varem Etioopias homindide valmistatud tööriistade jaoks enam kui 2 miljonit aastat tagasi.
Metafüüsilised omadused:
Kaitseb igal tasandil negatiivsuse ja needuste eest. Ka vaimne tervendaja. Turmaliin suurendab lootuse-, õnne- ja rahutunnet, tõmbab ligi rikkust ja inspiratsiooni. Aitab mõista ennast ja teisi, tugevdada eneseusaldust ja vähendada hirmu. Turmaliin hävitab ohvriks olemise tunnet. Tasakaalustab vasakut ja paremat ajupoolkera ning aitab muuta negatiivsed mõttemustrid positiivseteks. Turmaliin tasakaalustab kehas naiselikku ja mehelikku energiat. Kaitseb elektromagnetilise kiirguse eest.

Geoloogilised omadused
Kuigi seda leidub paljudes maailma paikades, pärineb ehete valmistamiseks kasutatav turmaliinitud kvarts enamasti Brasiiliast.
Kvarts on tuntuim piesoelektriline kalliskivi – see võib kanda elektrilaengut, kui see puutub kokku rakendatud pingega, vastusena rõhule või vastusena mehaanilistele stressoritele. Kvarts on ka püroelektriline kalliskivi, mis on võimeline tekitama elektrilaengu kiirete temperatuurimuutuste tõttu. Need on kellade usaldusväärsete ja täpsete kvartsmehhanismide teaduslikud omadused. Samad omadused tähendavad, et see sobib ideaalselt kasutamiseks mikrofonides, kõlarites, filtrites ja sonaris.

Mineraalide teave Makrokristalliline kvarts
Keemiline koostis SiO2 (Na või CA) 1 (Mg, Li, Al ja/või Fe2+) 3 Al 6 (BO 3 ) 3 Si 6 O 18 (OH) 4
Värv Läbipaistev mustade lisadega
Kõvadus 7 (Mohs)
Erikaal 2.65
Murdumisnäitaja 1,544 - 1,553

Turmalin kvartsi õige hooldus
Turmaliin kvarts on üsna kõva, nii et seda saab puhastada ultrahelipuhastiga. Vältige kuumust enamiku värviliste kvartside vormidega, et vältida toonide muutumist. Hoidke turmaliiniga kvartsi selle värvi säilitamiseks otsese päikesevalguse eest kaitstult.