Eva-Lotta kunstiäri

Tiigriraud auguga kivi.

Hind: 6.95 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Tiigriraud
Tiigriraud on jõu taastaja ja kaitsja.

Ajalugu
Tiigriraud (või tiigrisilmamaatriks) on kvarts-ligniidist täitematerjal, mis sisaldab elavat kuldse tiigrisilma, metallhalli hematiidi ja rikkaliku punase jaspise kihte.
Tiigrirauda nimetatakse mõnikord ka muglikiviks, mis on kõikjal Harry Potteri fännide üllatuseks ja rõõmuks! (See ebatavaline termin pärineb tõenäoliselt sõnast "mucklestone", mis on leitud kohas nimega "Moclestone" praeguses Suurbritannias.) Sellel tiigriraua versioonil on vähe või madala kontrastsusega tiigrisilm-ribasid, mis võivad võtta osa ( kas me julgeme seda öelda?) ... maagia ... kivist välja. Mõned mugglestone'i versioonid sisaldavad ka vähe punast jaspist, mistõttu on see loodusliku hematiidi väga kaasatud vöödiline vorm.

Metafüüsilised omadused
Feng Shuis, iidses Hiina paigutuskunstis, tuleneb tasakaal kollase (maavärvid) ja musta/tumepruuni (veevärvid) kombinatsioonist. Kuna kollast seostatakse ka suhtlemisega ja tumedaid värve iseseisvusega – ja ka tugeva enesedistsipliiniga – annab tiigerraud kandes tugeva ja selge sõnumi. See on suur osa tiigriraua vaimsest jõust.
Väidetavalt sisaldab tiigriraud oma kivide metafüüsilisi omadusi – hematiidi maandusjõudu ja vereringe afiinsust; punase jaspise tervendav jõud ja verd puhastavad võimed; tiigrisilm annab energiat ja selgust – ja seda peetakse võimsaks omaette. Arvatakse, et tiigriraud on haruldane ja tugev kolmekordne kivi; see maandab energiaid, kaitseb vaimu ja avaldab tahet. Seetõttu on praktikud selle teiste kividega sidumisel ettevaatlikud, et see neid üle ei laeks.

Tiigriraud on seotud juur-, sakraal- ja päikesepõimiku tšakraga. See on määratud Skorpioni ja Lõvi läänemärkidele ning on populaarne selliste "maa" märkide seas nagu Sõnn, Neitsi ja Kaljukits. Seda võib leida Hiina astroloogias metallitiigri aastal sündinute seas (1950 ja 2010).

Geoloogilised omadused
Tiigriraua moodustumise protsessis on endiselt teaduslikku ebakindlust. Mõned geoloogid arvavad, et see kivi on stromatoliit, mis sisaldab settekogumitest pärit lamineeritud vetikate fossiilide ribakihte. Alternatiivne teooria on see, et tiigerraud on ribastatud raua moodustumine (BIF), mis tekkis siis, kui Maa oli palju hapnikurikkam kui praegu. Mõlemad mõttesuunad on aga ühel meelel, et tiigriraud moodustub setetes

Tiigriraua leiukohti leidub Austraalias, Brasiilias, Mehhikos, Ameerika Ühendriikide Lake Superior piirkonnas ja loomulikult Moclestone'i piirkonnas Inglismaal.

Mineraalide teave Ränidioksiid (silikaadid) kombinatsioonis punase jaspise ja hematiidiga (oksiidid ja hüdroksiidid)
Keemiline koostis SiO2 koos Fe2O3 - ga
Värv Kuldkollane, telliskivipunane ja metallikhall
Kõvadus 5 kuni 7 (Mohs)
Erikaal 2,64 - 2,71
Murdumisnäitaja 1,544 - 3,22

Tiigriraua õige hooldus
Kuigi tiigerraud on tugev kivi, tähendab selle kihiline struktuur, et sellesse on sisse ehitatud nõrkusi. Vältige sellega ultraheli- või aurupuhastite kasutamist. Teiste vääriskivimaterjalide segu tähendab, et kivi erinevad osad võivad olla kodupuhastusvahendite suhtes erineva tundlikkusega. Kasutage tiigriraua pühkimiseks sooja seebivat vett ja pehmet puuvillast lappi ning eemaldage kõik kehaõlide või higistamise jäljed.