Eva-Lotta kunstiäri

Valge ahhaat auguga kivi

Hind: 6.95 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Valge ahhaat
Valge ahhaat rahu ja tasakaalu kristall.

Ajalugu
Ahhaat on tänapäevases ehete valmistamises mitmekülgne ja populaarne kivi – täpselt nagu 3000 aastat tagasi, kui muistsed egiptlased kasutasid seda hülgekivide, keedunõude ja talismanidena kaitseks!

Tänapäeval kasutatakse seda tööstuses ja tootmises selle sitkuse ja kemikaalidele vastupidavuse tõttu. Levinud kasutusalad on poleerimisriistad, täppispendlid, uhmri ja nuia komplektid jms. Kuid seda on alati laialdaselt kasutatud ehete jaoks.

Ahhaat on Oregoni osariigis väga levinud vääriskivi, mida sageli leidub osariigi idaosades leiduvate kuulsate Oregoni "äikesemunade" sees. Thunderegg on ka Oregoni osariigi kivi (erineb osariigi kalliskivist)! Teised ahhaatid on Kentucky, Louisiana, Marylandi, Minnesota, Montana, Nebraska, Lõuna-Dakota ja Tennessee osariigi kivid või kalliskivid.

Metafüüsilised omadused
Valge ahhaat on tasakaalu ja vabanemise kivi. Seda tunnustatakse indiviidi naiseliku ja meheliku külje harmoniseerimise, keha toksiinide vabastamise ja immuunsüsteemi tugevdamise eest. Usutakse, et see parandab ka keskendumisvõimet ja analüütilist meeleolu, vabastab traumadest ja annab julgust usaldada.

Energiatöö ja kristallide tervendamise pooldajate jaoks arvatakse, et valge ahhaat on kasulik vaimsete probleemide, sealhulgas igapäevaste väljakutsete, nagu frustratsiooni ja ärevuse korral. Arvatakse, et see stimuleerib kroontšakrat ja seda kasutatakse sageli murekivide valmistamiseks. Sellele valgele kivile omistatakse sageli võimet meelitada ligi inglitest abistajaid ja vaimujuhte.

Geoloogilised omadused
Ahhaat on kaltsedon.Valge ahhaat on erineva läbipaistvuse ja läbipaistmatusega.
Moodustasid aeglaselt liikuvate laavalainete korduvad üleujutused madalamatel kivitasanditel, pannes üksteise peale ränidioksiidi/kvartsi kihte. Kaal ja rõhk põhjustasid süvendite ja taskute moodustumist alumistesse kihtidesse, luues kohad, kus mitu kihti võisid moodustada siledate ümarate kujunditena.
See muudab ahhaati vääriskiviks, mille moodustumine ei võta mitte ainult kaua aega, vaid on ka märkimisväärselt stabiilne. Ahhaate leidub kõikjal maailmas, sealhulgas Brasiilias, Indias, Marokos, Aafrikas, Tšehhi Vabariigis ja paljudes kohtades Ameerika Ühendriikides.

Mineraalide teave Mikrokristalliline kvarts, vöötkaltsedon
Keemiline koostis SiO2
Värv Valge, poolläbipaistev
Kõvadus 6-1/2 kuni 7 (Mohs)
Erikaal 2,60 - 2,65
Murdumisnäitaja 1,544 - 1,553

Kuigi ahhaat on tugev ja vastupidav kivi, ei ole see haavamatu. Seda on kõige parem puhastada sooja seebiveega ja pehme harja või puuvillase lapiga. Ärge puhastage ahhaate auruga, kuna kivi on kuumuse suhtes tundlik.
Kosmeetika ja higistamine võivad ahhaat vääriskivide pinna poleerimist negatiivselt mõjutada. Ahhaat ehteid pane kindlasti peale meiki ja parfüümide pealekandmist, samuti eemalda enne ujumist või spordiga tegelemist.