Eva-Lotta kunstiäri

Crazy lace ahhaat auguga kivi

Hind: 6.95 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Crazy lace ahhaat
Crazy lace ahhaat naeru ja rõõmukivi.

Ajalugu
Pöörane pitsahhaat (tuntud ka kui Mehhiko ahhaat) on paljude teiste Maa peal leiduvate mineraalidega võrreldes noor. See pitsiline ahhaat, mida leidub eranditult Põhja-Mehhikos Chihuahua nime all tuntud piirkonnas, on tuntud mitte ainult oma vapustavate mustrite, vaid ka võimsa tervendava energia poolest. Pöörane pitsahhaat loodi arvatavasti kriidiajastul, umbes 65-90 miljonit aastat tagasi.

Kuna seda leidub ainult Mehhikos, säilitab pöörane pitsahhaat suure osa selle piirkonna energiast, eriti iidsetest kultuuridest pärit hõimuenergiad, mis on endiselt müsteeriumiga ümbritsetud. On tõendeid, et Mehhiko varasemad elanikud kandsid seda ahhaati amuletina, et saada lahingus vastupidavust ja julgust.

Metafüüsilised omadused
Sarnaselt teistele ahhaatidele ja ränikivimitele on hull pitsahhaat hea üldtervenduskivi. Pöörast pitsahhaati nimetatakse tavaliselt "naerukiviks" või "õnnelikuks pitsiks". See on tasakaalustav ja kaitsev kivi, mis arvatakse tõrjuvat "kurja silma", pakkudes rõõmu ja neelavat emotsionaalset valu.
Pöörane pitsahhaat aitab tõsta energiat ja soodustada keskendumist, et ülesandel püsida ja eesmärke oluliselt kergemini täita. Selle kivi abi keskendumisel muudab selle suurepäraseks kiviks neile, kellel on ADHD. Väidetavalt soodustab see kivi sisemist stabiilsust, rahu ja küpsust ning selle soojad kaitseomadused julgustavad turvalisust ja enesekindlust.

Geoloogilised omadused
Crazy lace ahhaat (tuntud ka kui Mehhiko ahhaat) on triibuline kaltsedon (mikrokristalliline kvarts), mis on infundeeritud raua ja alumiiniumiga ning on sageli erksavärviline ja keeruka mustriga. See tekitab selles kivis kreemikad pruunid, mustad, hallid ja kuldsed toonid (ja aeg-ajalt roosad või punased). Seda kivi leidub Põhja-Mehhikos eranditult Chihuahuana tuntud piirkonnas.

Mineraalide teave Mikrokristalne kvarts, ribastatud kaltsedoon – sageli infundeeritud raua ja alumiiniumiga
Keemiline koostis SiO2
Värv Valged, pruunid, mustad, hallid, kuldsed, roosad
Kõvadus 6-1/2 kuni 7 (Mohs)
Erikaal 2,60 - 2,65
Murdumisnäitaja 1,544 - 1,553

Puhastage pöörane pitsahhaat sooja seebiveega ja pehme harjaga. Kuigi see on kõrge kõvadusega, võivad pöörast pitsahhaati siiski kriimustada või kahjustada kõrgema kõvadusega vääriskivid, aga ka muud materjalid.