Eva-Lotta kunstiäri

Angeliit auguga kivi

Hind: 6.95 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Angeliit
Ajalugu
Angeliit, tuntud ka kui anhüdriit või inglikivi, on liustiku- või lillasinist värvi pehme kivi, millel on valge keskpunkt ja lumivalged täpid.

Suhteliselt värske avastus mineraalide ja kalliskivide maailmas, angeliit avastati 1987. aastal Peruus. Nimetus ahnydriit pärineb kreekakeelsest sõnast anhydras , mis tähendab "ilma veeta" ja viitab angeliidile, mis on kips, mis on täielikult kaotanud hüdratatsiooni ja muutunud kiviks, mis on "ilma veeta".

Metafüüsilised omadused
Arvatakse, et Angeliit parandab vaimsust ja vaimset teadlikkust, rahustava energiaga, mis rahustab ja rahustab. Paljud usuvad, et see soodustab suhtlemist ja eneseväljendust, hajutades samal ajal hirmu, viha ja ärevust.

Angeliit on tihedalt seotud Veevalaja astroloogilise märgiga. Sinise värvuse tõttu seostatakse angeliiti kurgu-, kolmanda silma- ja kroontšakratega.

Geoloogilised omadused
Angeliit on anhüdriidi vorm, mis on kaltsiumsulfaadist valmistatud kristall. Kristallid tekivad kohtades, kus kipsikivid olid varem kokku puutunud veega, mis seejärel aurustub, jättes endast maha anhüdriidikristalle. Kivi on moodustatud tselestiidist (teine ​​kipsi vorm), mida on kokku surutud miljoneid aastaid. Anhüdriitkips leiti algselt Peruus. Sellest ajast alates on seda leitud Suurbritannias, Saksamaal, Poolas, Liibüas, Egiptuses ja Mehhikos.

Mineraalide teave Kaltsiumsulfaat
Keemiline koostis CaSO 4
Värv Kahvatusinine
Kõvadus 3-1/2 (Mohs)
Erikaal 2,9-3
Murdumisnäitaja 1,597 - 1,614

Angelite õige hooldus
Anhüdriit, sealhulgas angeliit, on oma olemuselt ebastabiilne kivi, mis imab niiskust. Seda saab ka kergesti kahjustada, nii et kaitske seda kriimustuste, teravate löökide või suurte temperatuurimuutuste eest, mis selle purunevad, purustavad või killustavad. Kui anhüdriit – pehme mineraal – paljastatakse või vette kastetakse, muutub see kipsiks. Seetõttu ärge kandke angeliiti higistamise, suplemise või ujumise ajal. Seda on kõige parem puhastada pehme ja kuiva lapiga.