Eva-Lotta kunstiäri

Kõrvarõngad Blue Aquamarine

Hind: 5.80 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Kõrvarõngad Blue Aquamarine
Kõrvarõngad Blue Aquamarine

Akvamariini ajalugu:
Akvamariin, suurepärane sinine kalliskivi, mille nimi pärineb itaaliakeelsest sõnast merevesi, kehastab mere hiilgust. Berülli perekonda kuuluv akvamariin on rikkaliku rohelise smaragdi õde. Seda võib leida erinevatest kahvatusinistest ja vesirohelistest toonidest. Legendid nimetavad akvamariini Atlantise aardeks.
Kreeklased ja roomlased austasid akvamariini meremeeste kaitsekivina ja seda kanti tavaliselt selleks, et tagada ohutu ja jõukas läbisõit tormisel merel. Akvamariinist vääriskive imetlesid ja hindasid ka sumerid, egiptlased ja heebrealased.
Usk akvamariini ilmutusvõimesse oli keskajal tugev.

Akvamariini metafüüsilised omadused:
Vääriskivide keeles tähistab akvamariin õnne, lootust ja igavest noorust. Iidsetel aegadel arvati, et akvamariin kaitseb merel viibijaid. Usuti, et see muudab meremehed avavetel kartmatuks ja vastaste eest kaitstuks. Veel 480 eKr peeti akvamariini merineitsi aardeks, sest selle kaitsevõime suurenes vette kastmisel.
Tänapäeval arvatakse, et akvamariin kaitseb merel viibijaid ja on ookeanireisijate seas populaarne kingitus. Maal arvatakse, et sellel on paaridele rahustav mõju, aidates neil erimeelsusi üle elada ning tagada pika ja õnneliku abielu. See jõud teeb sellest suurepärase kivi tähtpäevadel kinkimiseks.
Seda peetakse ka julguse ja valmisoleku kiviks ning arvatakse, et see aitab säilitada tasakaalu ja korda. Akvamariini kasutatakse sageli "õnne" kivina, arvatakse, et see toob selle kandjatele rahu, armastuse, rõõmu ja õnne. Akvamariinil on energiat andev omadus, mis tagab harmoonia ja tasakaalu. Kui näed unes akvamariini, siis väidetavalt leiad sa uusi sõpru ning akvamariinist kõrvarõngaste kandmine toob sinu ellu armastust ja kiindumust.

Akvamariin ka märtsi sünnikivi.

Akvamariini geoloogilised omadused:
Akvamariin on berüül – suhteliselt haruldane silikaatmineraal, mida leidub tard- ja moondekivimites üle maailma – ning sügavrohelise smaragdi sinakasroheline õde. Teiste berüllikivide hulka kuuluvad morganiit (roosa), heliodor (kollane/kollakasroheline), goseniit (värvitu) ja maxixe* (sügavsinine). Akvamariini kalliskivid on sageli vähem kaasatud või purunenud kui smaragdid, mistõttu on suuremaid kive lihtsam leida.
Värvus ja selgus on vääriskivi akvamariini väärtuse võtmeks (madala kvaliteediga berülliga on sageli rafineeritud metallist berüllium). Värv on selle vääriskivide määrav aspekt, mistõttu enamikku akvamariinidest töödeldakse kuumtöödeldud, et eemaldada kollased toonid ja tugevdada selle kivi erksiniseid toone.Akvamariini loomulik sinine ja roheline värvus pärineb raua- ja metalliioonidest.

Mineraalide teave Tsüklosilikaat, berüll
Keemiline koostis Al2Ole3(Si6O18)
Värv Helesinine, sinine, sinakasroheline, kahvaturoheline; läbipaistev kuni poolläbipaistev
Kõvadus 7-1/2 kuni 8 (Mohs)
Erikaal 2,67 - 2,71
Murdumisnäitaja 1,577 - 1,583
Värvuse põhjus Kuumtöödeldud rohelise eemaldamiseks ja sinise täiustamiseks

Kivi hooldus:
Kuigi akvamariin on Mohi skaalal kõva 7-1/2 kuni 8, võivad looduslikud lisandid muuta selle äärmuslike temperatuurimuutuste või teravate löökide korral purunemisohtlikuks. Ärge kasutage akvamariini puhastamiseks kuumust. Pikaajaline päikesevalguse käes viibimine võib värvi tuhmuda.