Eva-Lotta kunstiäri

Egiptuse türkiis käevõru tsipsidest

Hind: 8.50 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Egiptuse türkiis käevõru tsipsidest
Egiptuse türkiis käevõru tsipsidest

Türkiissinine on läbipaistmatu sinakasroheline mineraal, mis on vase ja alumiiniumi vesifosfaat keemilise valemiga CuAl 6 (PO 4 ) 4 (OH) 8 · 4H 2 O. See on haruldane ja väärtuslik peenemate sortide ja on aastatuhandeid hinnatud vääriskivina tänu oma tooni
Türkiis, kivi, mille värvus varieerub sinisest rohelisest kollaseni, on täis imelisi pruuni ja musta maatriksi mustreid, mis koosnevad peamiselt vase ladestustest.
Ajaloost ja intriigidest läbi imbunud kivi on tõeliselt kütkestav.Kas uurite iidseid egiptlasi, Hiina dünastiaid, asteekide mütoloogiat või põlisameeriklasi, näib olevat selge, et türkiissinist on alati peetud ja peetakse alati elu, ilu ja õnne kiviks.

Türkiisi metafüüsilised omadused:
Türkiis on üks detsembrikuu ametlikest sünnikividest ja seda kuulutatakse suhtluse kivina. See julgustab entusiasmi, inspireerides seeläbi uusi projekte ja tuues päevavalgele avastamata kunstilisi võimeid. Türkiis pakub ka arusaamist ja julgustab detailidele tähelepanu pöörama, meelitades samal ajal jõukust ja edu.
Vase maatriksi laialivalguvad jooned annavad selle kandjale suurel hulgal energiat. See võib olla üks põhjus, miks kivi on pikka aega hinnatud võimsa raviomadustega talismanina.

Türkiissinine geoloogilised omadused:
Türkiisil on vahajas läige. Tavaliselt on see sinakasroheline ja seda läbivad pruunid/mustad maatriksi veenid.

Mineraalide teave Vask, mis sisaldab aluselist alumiiniumfosfaati
Keemiline koostis CuAl6(I(OH)2/PO4)4.4H2O
Värv Taevasinine, sinakasroheline, roheline
Kõvadus 5 kuni 6 (Mohs)
Erikaal 2,60 - 2,80
Murdumisnäitaja 1,61 - 1,65

Kivi hooldus:
Türkiissinine on vase ja alumiiniumi vesine ühend, mistõttu kaotab see vee kaotamisel värvi. Et türkiis ei kuivaks, on hea mõte kasta seda, nagu ka oma toataimi, perioodiliselt puhta soolase veega, et elavdada või säilitada värvi. (Kui soolane ookeaniudu muudab tahkest vasest valmistatud vabadussamba roheliseks, teeb see sama ka teie türkiisiga.)
Türkiis on poorne, nii et kemikaalid võivad seda kahjustada. Kasutage selle puhtaks pühkimiseks ainult puhast vett.Teie naha looduslik õli sobib türkiissinisele ja poleerib seda loomulikult, kui te seda kannate.
Ärge hoidke türkiisi koos kõvemate vääriskivide või muude materjalidega, mis võivad selle vastu hõõruda ja kahjustada. Türkiis võib pleekida päikesevalguse käes.