Eva-Lotta kunstiäri

Käevõru Granaat 8 mm reguleeritav

Hind: 13.85 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Käevõru Granaat 8 mm reguleeritav
Käevõru Granaat 8 mm reguleeritav

Granaat on rubiiniga sarnaste omadustega, kuid palju soodsama hinnaga.Granaadi sügav, läikiv punane värv meenutab granaatõuna mahlaseid seemneid, võib-olla seetõttu on selle nimi tuletatud ladinakeelsest sõnastgranaat, mis tähendab granaatõunaseemnet. Kreeka mütoloogias anti granaatõuna sageli kire kingitusena ja seostati igavese armastusega. Iidses ajaloos kandsid rändurid granaadist vääriskive, kuna arvati, et need valgustavad ööd ja kaitsevad õudusunenägude ja õnnetuste eest.

See poolvääriskivi sümboliseerib igavest armastust, kirge, puhtust, tõde ja kaastunnet, mis toob suhtesse püsivuse ja vastupidavuse.
Tervendajad kasutasid granaati põletiku, vereringe ja südamega seotud probleemide ning isegi nahaprobleemide ja depressiooni abistamiseks.
Granaat võib parandada ärisuhteid ja äratada inimestes soovi teiega koostööd teha.Granaat on ärivaldkonnas äärmiselt kasulik. Kivi võib meelitada inimesi kandja juurde, mis võib aidata kaasa isiklikule ja ärilisele edule. See on eriti kasulik inimestele, kes soovivad alustada koduettevõtteid. Väidetavalt teeb see seda tunnete ja soovide intensiivistamisega, pannes need, kes kaaluvad teiega palkamist või koostööd, edasi liikuma.Granaat sümboliseerib kiiret naasmist lahutatud armastuse, viljakuse ja naiseliku elujõu juurde.Granaatkivi kingitakse kallimale sageli enne reisile asumist. Tavaliselt arvatakse, et granaadid aitavad paraneda katkenud armastussidemed. On teada, et granaadid aitavad ravida melanhoolia ja depressiooni, toimides südame- ja verestimulaatorina.

Veevalaja märgi all sündinud inimeste kivi.

Läbi aastakümnete on granaati traditsiooniliselt seostatud kuninglikuga, eriti Inglismaa kuninglikus perekonnas. Nad kasutasid kive oma kuninglikes rüüdes, kroonides ja ehtekomplektides.

See tuline poolvääriskivi on tuntud selle poolest, et kui selle eest korralikult hoolitseda, võib see kesta tuhandeid aastaid . Need on oma iseloomuliku kõvaduse tõttu vastupidavad, mistõttu need kestavad kauem.

Mineraalide teave Alumiinium/silikaat
Keemiline koostis Mg3Al2(SiO4)3)
Värv Sügavpunane kuni erevioletne-punane
Kõvadus 7 kuni 7-1/2 (Mohs)
Erikaal 3,65 - 3,80
Murdumisnäitaja 1,730 - 1,760

Kivi hooldus:
Puhastage granaadikivid sooja seebiveega ja pehme harjaga. Loputage kivi pärast pesemist korralikult.Kaitske granaati teravate löökide, äärmuslike temperatuurimuutuste ja karmide kemikaalide eest.