Eva-Lotta kunstiäri

Käevõru Apatiit 8 mm reguleeritav

Hind: 15.80 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Käevõru Apatiit 8 mm reguleeritav
Käevõru Apatiit 8 mm reguleeritav

Kalliskivikvaliteediga apatiit on ainulaadne kivi.Apatiidi värvus sarnaneb kaunite troopiliste vete omaga. Sellel kivil on mereroheline sära.
Arvatakse, et Apatiit vähendab söögiisu (nälga) ning parandab taipamist, loovust ja õppimisvõimet. Öeldakse, et apatiidi kandmine suurendab keskendumist, keskendumisvõimet, intellekti, aktsepteerimist ja tingimusteta armastust. See aktsepteerimine ja tingimusteta armastus on seotud nii iseenda kui ka teistega.

Apatiit on kooskõlas Kaksikute sodiaagimärgiga.

Apatiit on ainulaadne kivi, mille erinevad värvid on sageli tingitud haruldaste muldmetallide elementide olemasolust või looduslikust kiirgusest.Apatiit on fosfaatmineraal. Apatiiti leidub tard-, sette- ja moondekivimites, fosforiidis ja rauarikastes tardmaardlates koos päevakivi, kvartsi ja rauamaagiga.

Apollo astronaudide poolt 1960. aastate lõpus ja 1970. aastate alguses maa peale tagasi toodud kuukivimitest leiti apatiidi jälgi.

Mineraalide teave Aluseline fluori- ja klorokaltsiumfosfaat
Keemiline koostis Ca5(PO4)3+ (F, Cl või OH)
Värv Värvitu, roosa, kollane, roheline, sinine, violetne, pruun, lilla
Kõvadus 5 (Mohs)
Erikaal 3,17 - 3,23
Murdumisnäitaja 1,628 - 1,65

Kivi hooldus:
See kivi on habras ja väga tundlik.
Kasutage pehmet seepi ja toasooja kraanivett pehme lapiga, et te ei kriimustaks vääriskivide pinda ega vähendaks vääriskivi läiget.