Eva-Lotta kunstiäri

Aquamarin käevõru 8mm 6mm

Hind: 9.95 €
Ostukorvis:    Koguse valimisel lisandub toode automaatselt ostukorvi.
Tootekood: Aquamarin käevõru 8mm 6mm
Aquamarin käevõru 8mm 14tk ,6mm 13tk

Vääriskivide keeles tähistab akvamariin õnne, lootust ja igavest noorust .
Akvamariin on julguse kivi. Selle rahustavad energiad vähendavad stressi ja rahustavad meelt.
Selgitab taju, teravdab intellekti ja eemaldab segaduse.

Akvamariin on mereveeroheline või sinakas berüll.Akvamariin, suurepärane sinine kalliskivi, mille nimi pärineb itaaliakeelsest sõnast merevesi, kehastab mere hiilgust.Puhas berüll on värvitu. Akvamariini rohekassinine kuni sinine värvus on põhjustatud raua jälgedest.

Iidsetel aegadel arvati, et akvamariin kaitseb merel viibijaid.Kreeklased ja roomlased austasid akvamariini kui meremeeste kaitsekivi ning seda kanti tavaliselt selleks, et tagada ohutu ja jõukas läbisõit tormisel merel. Akvamariinist vääriskive imetlesid ja hindasid ka sumerid, egiptlased ja heebrealased.
Muistsed jutud on väitnud, et akvamariin pärineb merineitsite aardelaekadest; mis viis selleni, et meremehed kasutasid seda kalliskivi , et kaitsta laevahuku eest. Lisaks uskusid iidsed roomlased, et sellel kivil on tervendavad omadused, kuna kivi on vette sukeldatuna peaaegu nähtamatu.Legendid nimetavad akvamariini Atlantise aardeks.

Tänapäeval arvatakse, et akvamariin kaitseb merel viibijaid ja on ookeanireisijate seas populaarne kingitus. Maal arvatakse, et see mõjub paaridele rahustavalt, aidates neil erimeelsusi üle elada ning tagada pika ja õnneliku abielu.
Seda peetakse ka julguse ja valmisoleku kiviks ning arvatakse, et see aitab säilitada tasakaalu ja korda. Akvamariini kasutatakse sageli "õnne" kivina, arvatakse, et see toob selle kandjatele rahu, armastuse, rõõmu ja õnne. Akvamariinil on energiat andev omadus, mis tagab harmoonia ja tasakaalu. Kui näed unes akvamariini, siis väidetavalt leiad sa uusi sõpru ning akvamariinist kõrvarõngaste kandmine toob sinu ellu armastust ja kiindumust.
Mineraalide teave:Tsüklosilikaat, berüll
Keemiline koostis: Be3Al2Si6O18
Kõvadus: 7.8 kuni 8 (Mohs)
Mohsi kõvadus on 7,5–8, mis teeb sellest ühe kõvema vääriskivi.

Akvamariin on märtsikuu sünnikivi
Kivi hooldus:
Kuigi akvamariin on Mohi skaalal kõva 7-1/2 kuni 8, võivad looduslikud lisandid muuta selle äärmuslike temperatuurimuutuste või teravate löökide korral purunemisohtlikuks. Ärge kasutage akvamariini puhastamiseks kuumust. Pikaajaline päikesevalguse käes viibimine võib värvi tuhmuda.