Eva-Lotta kunstiäri

Käsitöö kudumisest klaasimaalini.Katherine Sorrell

Hind: 29.80 €
Toode on hetkel otsas.
Tootekood: 9789985313008
Katherine Sorrell
Inglise keelest tõlkinud Tiina Kanarbik
See raamat tutvustab tänapäevase käsitöö põnevaid võimalusi ning näitab, kuidas traditsioonilisi tehnikaid saab kohandada 21. sajandi elulaadiga või, vastupidi, kuidas kasutada tulemusrikkalt kõrgtehnoloogilisi meetodeid. Raamat on unikaalselt laiahaardeline tutvustades 30 erinevat käsitöötehnikat alates tuntud kudumisest, tikkimisest või korvipunumisest kuni peaaegu unustatud tsüanotüüpia, seebi valmistamise ja traaditöödeni ning lõpuks pleksiklaasi vormimise ja kangaste kombineerimiseni. Igas tehnikas on valmistatud paar eset, kokku 60, alates laudlinadest ja ehetest kuni käekottide ja kaussideni – kõik kaunid ja praktilised.
Selged fotod, kuidas ese järk-järgult valmib, ning kirjalikud juhendid, nagu ka trafaretid ja üksikasjalikud näpunäiteid võimaldavad igaühel ilma eriliste raskusteta toime tulla. Materjalide ja vahendite nimekiri iga valmistamisjuhendi algul näitab täpselt, mida tuleb osta või valmis panna.
Selle raamatu omapära on ka lühiülevaade iga käsitöötehnika ajaloost, tekkest ja arengust. Ehkki pole tingimata vajalik teada, et esimesed helmed on pärit ajast 38 000 aastat eKr või et seebile on nime andnud üks rooma legend, on selline teave huvitav ja valgustav ning lisab meie tööle uue dimensiooni.
432 lk, kõva köide

Raamatu teemad:
Šabloonvärvimine
Siiditrükk
Tsüanotüüpia
Siidimaal
Kudumine
Heegeldamine
Tikkimine
Masintikand
Teppimine
Aplikatsioontehnika
Tekstiilide kombineerimine
Vildi valmistamine ja kasutamine
Punumine
Paelatööd
Helmestega kaunistamine
Korvipunumine
Paberi valmistamine ja paberitööd
Papjeemašee
Keraamikamaal
Klaasimaal
Mosaiiktehnika
Kuldamine
Hõbedatööd
Traatimine
Seebi valmistamine
Plastmassi kujundamine
Pleksiklaasi vormimine



Ilmunud novembris 2006